Search This Blog

Tuesday, November 18, 2014

How to prepare Ginger Pickle இஞ்சி ஊறுகாய் Tamil samayal

Ginger Pickle
Ingredients :

Ginger - 1/4  kg
Sesame oil - 50 ml
Yellow Prodi - a pinch
Mustard - 50 g 
Salt - as required
Uluntam nuts - as required
Tamarind - 15 gms
Chili powder  - 3 tsp 

இஞ்சி ஊறுகாய் 

தேவையான பொருட்கள் :

இஞ்சி   - கால் கிலோ
நல்லெண்ணெய்   - 50 மி.லி
மஞ்சள் போடி  - ஒரு சிட்டிகை
கடுகு   - தேவையான அளவு
உப்பு  - 50 கிராம்
உளுந்தம் பருப்பு  - தேவையான அளவு
புளி   - 15 கிராம்
மிளகாய் பொடி  3 ஸ்பூன்

செய்முறை :
இளம் இஞ்சியாக வாங்கி தண்ணீரில் நன்கு சுத்தமாக கழுவி கொள்ளவும் . மேல் தொலை அப்புறப்படுத்திவிட்டு   சிறிய துண்டுகளாக நறுக்கி  கொள்ளவும்.
ஒரு பாத்திரத்தில் 100 மி.லி தண்ணீர் எடுத்துக்கொண்டு அதில் புளியைக் கரைக்கவும் . அதனுடன் மஞ்சள் போடி மற்றும் உப்பை கரைக்கவும்.

வாணலியில் சிறிதளவு எண்ணெய் விட்டு  கடுகு , உளுந்தம் பருப்பு தாளிக்கவும் . அதில் இஞ்சி துண்டுகளை    போட்டு நன்கு கிளறவும்.

கடைசியாக புளிக்கரைசலை அதில் ஊற்றவும் . மிதமான தீயில் சிறிது நேரம் கொதிக்க விடவும். மிளகாய் போடி சேர்க்கவும்.
கடைசியாக மீதமிருக்கும் எண்ணெய் அதில் ஊற்றி கிளறிவிட்டு இறக்கி வைக்கவும்.
சூடு ஆறியவுடன் பாட்டில்களில் எடுத்து வைக்கவும்.
இஞ்சி ஊறுகாய் செரிமானத்திற்கு மிகவும் நல்லது .
சாப்பிட அடம் பிடிக்கும் குழந்தைகளுக்கு சோற்றுடன் சேர்த்து இஞ்சி ஊறுகாயும் கொடுத்து வந்தால் அவர்கள் பசியெடுத்து சாப்பாடு கேட்பார்கள்

Tags :  Ginger Pickle, Tamil Samayal, Tamil Samayal Kurippu, Pickle's, Tamil Pickle's, Recipe in Tamil

Monday, November 10, 2014

Tomato Pickle - தக்காளி ஊறுகாய்

Tomato Pickle 

Ingredients:

Tomatoes - half a kilo
Yellow Powder - 1 Spoon
Dill powder  - 1 spoon
The amount of salt needed
Chili Powder - half cup
Sesame oil - as required
Lemon juice 2 Spoon

The recipe:

Please wash well and cut the tomatoes into small pieces. Leave the oil in a dry skillet. Put the dried tomatoes with oil and saute well. Well mix along with other items.  We use for one week


தக்காளி ஊறுகாய்

தேவையான பொருட்கள் :

தக்காளி  - அரை கிலோ
மஞ்சள் போடி  - 1 ஸ்பூன்
வெந்தயப்பொடி -   1 ஸ்பூன்
உப்பு   -  தேவையான அளவு
மிளகாய் போடி  - அரை கப்
நல்லெண்ணெய்   - தேவையான அளவு
எலுமிச்சை சாறு  -  2 ஸ்பூன்

செய்முறை :

தக்காளியை நன்கு கழுவிவிட்டு சிறிய துண்டுகளாக நறுக்கி கொள்ளவும் . வாணலியில் எண்ணெய் காய விடவும். எண்ணெய் காய்ந்தவுடன் தக்காளியை போட்டு நன்கு வதக்கவும்.

நன்கு வதக்கியவுடன் மற்ற பொருட்களை சேர்த்து கிளறவும். கலவை கெட்டியாகும்வரை கிளறிக்கொண்டே இருக்கவும். ஒரு வாரம் வரை கேட்டுபோகாது

Tags : Tamil Samayal , Tamil Samayal kurippu, Tamil Samayal tips, Oorukai, Tomato Pickle, Home make Pickle tips, Pickle recipe 

Thursday, October 9, 2014

Recepe of handvo

HANDVO

Ingredients:

  • Rice
  • Mung Dal
  • Tuva dal
  • Fresh ginger
  • Green chilli
  • Haldi
  • Red chilli powder
  • Rai seeds
  • Til seeds
  • Whole dry red chillies
  • Hing
  • Yoghurt

Method:
          Soaked rice and mung dhall and tuva dhall in water until soft. Drain and grind to a paste. Add sufficient yoghurt to make a thick paste. Keep this overnight to ferment. Add ground green masala, salt, haldi, add red chilli powder if liked. Put a paste in a non-stick pan and add 2 spoons of oil and mix well.

               In another small pan heat 1/2 cup of oil, add dry red chillies, rai seeds and pinch of hing. Remove pan from heat and immediatly add 2 large spoons of till seeds. Pour the mixtureon top of the prepared paste. Place pan over moderate heat. Do not cover. Cook for at least half an hour. Serve hot or cold.
Tags: Handvo recepe, North side dishes, Cookind, Baked items, North indian foods

To make a channa

CHANNA

Ingredients:

  • Chick peas
  • Salt, Turmeric
  • Methi seeds
  • Mustard seeds
  • Garlic (chopped)
  • Onion (chopped)
  • Garam masala
  • Green chilli
  • Lovage, hing
  • Coriander, fenugreek
Method:
      Soak chickpeas overnight. Add salt and turmeric and cook in pressure cooker for ten minutes. To make a vaghar in a seperate pan as follows:
         Put a little oil in a pan and add methi seeds, mustard seeds, chopped garlic hing a lovage and onion. And add the garam masala, green chilli, coriander, fenugreek, pinch of salt. Stir a cook until a sauce is formed. Add the chickpeas with their water. Cook slowly to let the seasoning take effect. It can the enhance flavour to add a squeeze of lemon and a pinch of brown sugar.

Tags: Channa puri, Cooking channa, Puri masala, North indian foods

Tuesday, October 7, 2014

Making a potato vada

BATATA VADA

Ingredients:
  • Besan
  • Oil
  • Salt
  • Haldi
  • Potatoes
  • Salt
  • Crushed green chilli and fresh ginger
  • Garlic
  • Haldi
  • Hing
  • Garam masala
Method:
      To take a boiled and smashed potatoes.And add with salt, Crushed Green chilli, and ginger lemon and sugar and a little Garam masala to mix well.
      Make a small balls and keep on one side. Make a thin batter of the besan, a little oil, salt and haldi. Dip the potato balls into the potato balls into the batter and deep fry briefly.


Tags: Potato vada, Vadapav, Potato balls, Making potato vada

Thursday, September 25, 2014

Urad broth Tamil Samayal Kurippugal கருவேப்பிலை குழம்பு

This is the Tamil cooking recipe of Madurai Special broth. This is very healthy for all aged 

கருவேப்பிலை குழம்பு



தேவையான பொருட்கள்


  1. கருவேப்பிலை – கால் படி
  2. மிளகு – 1 ஸ்பூன்
  3. சீரகம் – 1 ஸ்பூன்
  4. சின்ன வெங்காயம் – 200 கிராம்
  5. புளி – எலுமிச்சை அளவு
  6. எண்ணெய் – 100 மி.லி
  7. மா.பருப்பு – 1
  8. உப்பு – தேவையான அளவு
  9. மஞ்சள் போடி – அரைசிட்டிகை
  10. கடுகு – சிறிதளவு
  11. பெருங்காயம் – அரை சிட்டிகை



செய்முறை

கருவேப்பிலையை நன்கு கழுவி சுத்தம் செய்து இலைகளை உளற விடவும். பின்னர் அதனுடன் மிளகு, சீரகம் , மா.பருப்பு ( மாங்கோட்டையின் உள்ளிருக்கும் பருப்பு ) அனைத்தையும் சேர்த்து நைசாக அரைக்கவும்

சின்ன வெங்காயத்தை பொடியாக அறிந்து கொள்ளவும் . புளியை கரைத்து கொள்ளவும்



வாணலியை அடுப்பில் வைத்து எண்ணெய் ஊற்றி காயவிடவும் . கடுகு , பெருங்காயம் தலித்து அதனுடன் அறிந்த வெங்காயத்தை போட்டு வதக்கவும் .

வெங்காயம் வதங்கி வரும் நேரத்தில் கரைத்த புலியை சேர்க்கவும். உப்பு , மஞ்சள் போடி சேர்த்து கடைசியாக கருவேப்பிலை விழுதை சேர்த்து எண்ணெய் சுண்டி சுருள வரும்வரை வதக்கவும்.

சுமார் ௩ நாட்களுக்கு கேட்டு போகாமல் இருக்கும். இந்த குழம்பை மோர் சாதம் மட்டுமல்லாமல் இட்லி தோசைகளுக்கு தொட்டு சாப்பிடலாம்

மிகவும் சுவையாக இருக்கும் , வயிற்று கடுப்பை போக்கும் , அடிக்கடி சாப்பிட்டு வந்தால் தலை முடி கருமை நிறமாக மாறும்.




Tags : Tamil Samayal kurippu , Karuveppilai Kulampu , Tamil Nadu Samayal , Madurai Samayal

Friday, September 5, 2014

To make a cabbage kheer

CABBAGE KHEER
Ingredients:
  • Milk                        - 1 litre
  • Grated cabbage       - 1 cup
  • Ghee                       - 1 tsp
  • Cashew nuts            - few
  • Vanilla essence        - As desired
  • Colour                     - As desired
  • Sugar                       - 3/4 cup

Method:
             Boil milk diluted with 2 cups of water. Heat ghee and fry grated cabbage till raw smell goes. Cook with little water till soft. Grind it along with cashew nuts to smooth paste in a mixie.
            Add it to the boiling milk and cook in reduced flame for few minutes. Add sugar and mix well. Remove from fire and add colour and essence. Serve ice cold in Tall glass tumblers.

Tags: Kheer recepies, cabbage kheer, Veg-kheer

Categories

Popular Posts